AMAZON FBA DOLANDIRICILIĞI

   Bugünkü yazıda Amazon FBA dolandırıcılığından bahs edeceğiz. İlk öncelikle belirtmeliyim ki, sizlerin de bildiğiniz gibi Amazon dünyanın en büyük e ticaret sitelerinden birisi. Günümüz teknolojisini, insanların internetden daha çok alış-veriş yaptığını düşündükte bu e-ticaret sitesinde evinizden çıkmadan Çin'den aldığınız malları satmak oldukça kârlı bir iş gibi görünüyor.

Büyük ihtimalle çoğunuzun hayatınızda bir defa bile olsa Amazon FBA yapan kişilerin (kurumların) reklamlarına rastlamışsınızdır. Doğrusu bu iş yıllar öncesinden yapılsa da dünyada son bir kaç yılda çok populer olmaya başladı.

labtob-man

Çoğu zaman bu reklamlarda lüks bir plajda elinde içkisi dizinde laptopu olan bir adam kazandığı bu zenginliğin sebebini Amazon FBA olduğunu söylüyor ve sizi de kendisi gibi sabit gelirli, az maaşlı beyaz yakalı işinizden ayrılmanızı ve onlar gibi zengin olmaya davet ediyor :D.

Ne kadar da güzel bir davet. Hepsi de bu işin çok kolay olduğunu sizin de yapa bileceğinizi söylüyorlar. Ve reklama tıkladığınızda ücretli bir kursla karşılaşıyorsunuz: Eğitimimizi satın alın ve siz de bizim gibi zengin olun.

Ha işte orda bir durun. Bu iş göründüğü kadar kolay değil. 

  • AMAZON FBA NEDİR?

amazon-fba

Fullfilled by Amazon ve ya kısaltılmış adıyla Amazon FBA. Amazonu bilmeyen yoktur herhalde. Sahibinin dünyanın en zengin kişisi olması şirketin ne kadar büyük gelirler elde ettiğinin bir göstergesi. Ürettiğiniz ve ya başka bir üreticiden toptan aldığınız malları Amazonun deposuna gönderiyorsunuz ve satış yaptığınız zaman depodan alıcıya kargolanıyor.

  • AMAZON FBA NEDEN ZOR VE RİSKLİ ?

Öncelikle, Amazon FBA bir dropshipping değildir. Yani satmak için aldığınız ürünleri Amazon'un deposuna ulaştırnız lazım. Ürününüz Amazon'un deposunda olduğundan bunun için de ayrıca para ödemektesiniz.

Amazon e ticaret sitesinde ürünlerinizin satılmasını istiyorsanız bu iş için çok fazla yatırım yapmalısınız. Öyle videolarda gördüğünüz gibi 500-1000$-lardan bahs etmiyorum elbette. Ürünlerinizi satışa sunduğunuzda kimse ürünlerinizi almaz. Çünkü görmezler. Ürünlerinizin öne çıkması, mağazanızın ünü, popülerliği olması lazım. Bunun için de bir hayli reklam yapmalısınız. Hatta aylarca ürünlerinizi bedavadan vermek bile gereke bilir.

phone-amazon-fba

Müşterilerin güvenini kazanmak zordur. Hele o kadar satıcı arasından. Kısası elinizde bu işe girmek için hayli para ve başarma hırsı yoksa bu işden uzak durmanızı öneririm. Başkalarının hayallerinizi kullanmasına izin vermeyin.

Ne de olsa hayal kurmak bedava değil mi? :)


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar